Omelett- och ansjovisrulle med lax

Omelett- och ansjovisrulle med lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Magnus Ek
Magnus Ek

Omelett- och ansjovisrulle med lax

Av: Agneta Green, Magnus Ek

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 min

Omelettrulle med ansjovis, dillfärskost och rökt lax är en trevlig liten rätt som passar fint på buffén.

Ingredienser

portioner

Omelett- och ansjovisrulle

  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 2 skarpsills-ansjovisfiléer (mosade med en gaffel)
  • 1 msk dill (grovhackad)

Dillfärskost

  • 0,5 dl färskost
  • en handfull dill (grovhackad)
  • 4 skivor kallrökt lax
  • salt
  • peppar

Gör så här

Omelett

  1. Blanda ihop ägg och grädde och tillsätt en nypa salt.
  2. Stek en tunn omelett på svag värme i en teflonpanna (bara på en sida). När äggen i omeletten helt stannat stjälp upp på skärbräda.

Dillfärskost

  1. Mosa ihop ansjovis och dill, bred ut detta på omeletten och rulla ihop till en rulle.

Rulle

  1. Skär rullen i tjocka skivor.
  2. Blanda färskost, peppar och dill.
  3. Klicka ut färskosten på omelettskivorna.
  4. Sansa ut fyra rundlar av laxskivorna och lägg dem ovanpå färskosten.
  5. Servera.