Bryn smöret tills det är bärnstensfärgat. Ta bort kastrullen från värmen och låt smöret svalna något.
Hacka chokladen och rör ner den i smöret. Rör om tills chokladen har smält helt.
Ställ kastrullen i ett kallt vattenbad så att blandningen svalnar.
Rör ihop ägg och strösocker för hand men vispa inte för mycket.
Häll chokladsmöret i äggsmeten och rör om.
Sikta ner kakao och vetemjöl, rör försiktigt till en slät smet.
Klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna. Obs! Använder du en större form blir kakan tunnare och behöver kortare tid i ugnen.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Låt brownien svalna och ställ sedan i kylen tills den är helt kall och har stelnat.
Hallonpannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Mät upp hallon, grädde, strösocker och vaniljpasta i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i ca 1 minut.
Mixa blandningen slät med en stavmixer och sila ner i en skål.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma smeten tills de smält helt.
Täck skålen med plastfolie direkt mot pannacottan och låt svalna i rumstemperatur.
Montering
Häll pannacottan försiktigt över den kalla brownien och ställ i kylen tills den har stelnat helt (ca 5 timmar).
Dekorera eventuellt kakan med lättvispad grädde samt färska bär och örter.