Smidig vardagsmat där hela rätten tillagas i samma form! Kycklinglårfilé med två sorters paprika, kryddig chorizo, potatis och massor av vitlök. Servera med picklad silverlök och enkel aioli.
Sätt ugnen på 220 grader. Dela varje chorizo i 4 bitar och snitta dem, lägg dem med kycklingen i en större ugnsform. Skölj och skär grönsakerna och potatis i mindre bitar, ca 3 cm stora och lägg dem runt köttet i formen.
Skala och krossa vitlöken och lägg ner även dem, häll över olivoljan och kryddorna och arbeta in det i råvarorna med händerna. Ställ in formen i ugnen och rosta tills kycklingen är genomstekt, ca 30 min. Avsluta med grillfunktion under de sista 5-10 minuterna. Kycklingen skall ha en innertemperatur på 72 grader vid servering.
Blanda samman lagen till den picklade löken, värm den en aning så att sockret löser upp sig. Skiva silverlöken tunt och lägg ner
den i lagen och ställ det kallt.
Rör samman majonnäsen med citronzest, cayennepeppar och vitlöken. Smaka av med salt och ställ kallt tills servering.
Ta upp ca 2 dl av silverlöken från lagen och blanda den med finhackad persilja, salt och peppar till en krispig sallad.
Ta ut formen ur ugnen och lägg upp kyckling, chorizo och grönsaker på en tallrik. Toppa med aiolin och löksalladen.