Allt-i-en-form med kyckling, chorizo och paprika

koket.se
Allt-i-en-form med kyckling, chorizo och paprika
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Allt-i-en-form med kyckling, chorizo och paprika

22 ingredienser

40 m

Smidig vardagsmat där hela rätten tillagas i samma form! Kycklinglårfilé med två sorters paprika, kryddig chorizo, potatis och massor av vitlök. Servera med picklad silverlök och enkel aioli.

Se en steg för steg-film om hur du picklar grönsaker här >>

logo
Sandra Mastio DM

Se Sandra Mastio laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 chorizokorvar
  • 2 rödlökar
  • 2 gula paprikor
  • 2 röda paprikor
  • 4 potatisar
  • 1 hel vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk rosmarin, hackad

Picklad silverlök

  • 2 silverlökar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 kruka persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Aioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 citron, zest från
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Dela varje chorizo i 4 bitar och snitta dem, lägg dem med kycklingen i en större ugnsform. Skölj och skär grönsakerna och potatis i mindre bitar, ca 3 cm stora och lägg dem runt köttet i formen.
  2. Skala och krossa vitlöken och lägg ner även dem, häll över olivoljan och kryddorna och arbeta in det i råvarorna med händerna. Ställ in formen i ugnen och rosta tills kycklingen är genomstekt, ca 30 min. Avsluta med grillfunktion under de sista 5-10 minuterna. Kycklingen skall ha en innertemperatur på 72 grader vid servering.
  3. Blanda samman lagen till den picklade löken, värm den en aning så att sockret löser upp sig. Skiva silverlöken tunt och lägg ner
  4. den i lagen och ställ det kallt.
  5. Rör samman majonnäsen med citronzest, cayennepeppar och vitlöken. Smaka av med salt och ställ kallt tills servering.
  6. Ta upp ca 2 dl av silverlöken från lagen och blanda den med finhackad persilja, salt och peppar till en krispig sallad.
  7. Ta ut formen ur ugnen och lägg upp kyckling, chorizo och grönsaker på en tallrik. Toppa med aiolin och löksalladen.