Coleslaw, ost, friterade lökringar, bacon... Den här burgaren innehåller allt gott du kan tänka dig. Gör gärna coleslawen några timmar i förväg så att smakerna verkligen sätter sig.
Marinera vitkål och morot i vinäger, salt och socker i ca 20 minuter. Lägg allt i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda vitkålen och moroten med dijonsenapen och majonnäsen. Smaka av med salt.
Lökringar
Skala och skiva löken i 2–3 mm tunna skivor och plocka isär dem till ringar.
Vispa ägget lätt i en bunke och häll mjölet och ströbrödet på var sin assiett. Panera lökringarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Värm frityroljan till 180 grader och fritera ringarna i ca 3 minuter tills de har fått fin färg. Plocka upp dem ur oljan, salta och låt dem rinna av på en tallrik med dubbelvikt hushålsspapper.
Burgare och bacon
Halvera baconskivorna och knaperstek dem.
Blanda färsen varsamt med olja, vatten och dijonsenap.
Forma till 4 burgare, ca 1 1⁄2 cm tjocka. Salta och peppra burgarna. Stek dem i olja på högsta temperatur, ca 2 minuter per sida, eller till önskad stekgrad. Du kan också grilla burgarna.
Lägg ost och bacon ovan på burgarna. Dela bröden och stek snittytorna. Lägg salladsblad på brödens underdelar och sedan rejält med coleslaw. Lägg på burgarna och toppa med den friterade löken. Lägg på locken.