Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant (18 cm) och täck botten med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt ner det i smeten lite i taget. Tvätta citronen och riv sedan skalet och vänd ner det i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda tårtbottnen i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. När den mjuka bottnen är i ugnen gör du marängbottnarna och maränger, se receptet lite längre ner.
Känn med en sticka så den mjuka bottnen är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt bottnen svalna något och lossa den sedan från formen. Ställ bottnen i frysen i ca 30 minuter innan du delar den i 3 lika höga bottnar, ca 1-1,5 cm.
Marängbottnar och maränger
Vispa äggvitorna med en tredjedel av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt sedan lite i taget av sockret och fortsätt vispa till en fast och glansig marängsmet. Du ska kunna vända på bunken utan att smeten rinner ut!
Måla 2 cirklar på ett bakplåtspapper, ca 16 cm i diameter och lägg pappret på en plåt. Ta lite maräng på varje hörns undersida för att fästa pappret på plåten. Lägg marängsmeten i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut marängsmet i ett jämnt lager, ca 1 cm hög, i hela cirkeln. Med resterande marängsmet spritsar du ut små marängkyssar på bakplåtspappret där det finns plats.
Sänk ugnsgraden från 200 till 125 och ställ in marängerna. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. De ska lossna något från pappret när du lyfter på dem med en gaffel.
Mjölkchokladfluff
Värm upp grädden precis under kokpunkten, den får inte koka! Hacka chokladen och lägg i en bunke, häll över grädden och låt den stå i 5 minuter. Mixa sedan till en slät smet och ställ in i kylen eller frysen för att bli kall, den behöver inte stelna. Vispa upp den kalla smeten med elvisp till ett fluff.
Marängsmörkräm
Blanda alla ingredienser förutom smöret i en rostfri bunke. Ställ den över vattenbad och rör runt i marängen emellanåt. När sockerkristallerna smält och marängen nått ca 65 grader tar du av marängen från värmen och vispar i maskin eller med elvisp tills marängen svalnat och blivit styv och glansig.
Sänk hastigheten och vispa ner smöret, lite i taget. Fortsätt att vispa på låg hastighet tills du fått en jämn marängsmörkräm. Ju längre du vispar desto vitare blir smörkrämen! Skulle marängsmörkrämen skära sig kan man värma upp en del av den i mikro och hälla i den varma delen under vispning. Låt marängsmörkrämen stå i rumstemperatur till den ska användas.
Vit chokladganache
Värm upp grädden till första bubblan. Hacka chokladen smått och häll den varma grädden över. Rör runt tills det blir en slät smet. Ställ för att svalna något.
Montering
Skiva jordgubbarna i tunna skivor och dela hallonen på mitten.
Använd dig gärna av en snurrbricka som du ställer tårtan på, då blir det mycket lättare att spackla och få den jämn! Bred lite marängsmörkräm på tårtfatet/underlägget och lägg på en mjuk botten. Spritsa en tunn kant, ca 1 cm hög, med marängsmörkräm runt om botten, för att undvika att mjölkchokladfluffen rinner ut. Fyll med hälften av mjölkchokladfluffen. Lägg försiktigt på en marängbotten med undersidan uppåt. Spritsa marängsmörkräm runt nästa botten och fyll bottnen med hälften av hallonen och jordgubbar i två lager.
Spritsa marängsmörkräm runt om tårtan och spackla jämnt med en spatel, lägg sedan på nästa mjuka botten och göra samma procedur med marängsmörkräm och mjölkchokladfluff. Därefter lägger du på en marängbotten och spritsar på marängsmörkräm och lägger hallon och jordgubbar likt tidigare lager.
Spritsa runt om de senast pålagda bottnarna och spackla jämnt med en spatel. Lägg på sista mjuka bottnen och spackla jämnt på toppen och runtom hela tårtan. Ställ in i kylen ca 15-30 minuter för att marängsmörkrämen ska stelna något och det blir lättare att dekorera.
Dela upp smörkrämen i tre skålar, låt det vara lite mer kvar i en av dem. Färga en kräm aprikos, en rosa och låt en vara vit. Använd en liten slickepott och lägg på rosa marängsmörkräm längst ner på tårtan, runtom. Lägg på aprikosfärgad marängsmörkräm lite högre upp, det behöver inte vara jämnt. Lägg på vit marängsmörkräm på resterande tårta. Dra en spatel eller spackelspade runt om tårtan samtidigt som du snurrar brickan. Skrapa av överbliven marängsmörkräm för att få resultatet jämnare. Fyll eventuellt i med mer färg om för mycket åkte bort vid spacklingen. Klicka ut lite färgad marängsmörkräm på toppen och skrapa tills det blir slätt.
Använd en sked för att hälla på vit chokladganache på tårtan på tre ställen, den ska rinna ner över kanterna. Fyll sedan på toppen med bär, maränger och marängsmörkräm som spritsas. Bara fantasin sätter gränser!