American Meatloaf

American Meatloaf
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

American Meatloaf

21 ingredienser

1 h + tid i kyl

En riktigt god amerikansk köttfärslimpa är en bra idé som helgmiddag.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram, där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Ingredienser

portioner

Köttfärslimpa

  • 900 g nötfärs
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 ägg
  • 2 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 20 g pankoströbröd
  • 120 g sojadryck

Glaze

  • 1,5 dl tomatpassata
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk svartpeppar

Gör så här

Köttfärslimpa

  1. Blanda samtliga ingredienser till köttfärslimpan och låt mixen vila i kyl 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Forma en limpa av mixen och lägg i en brödform fodrad med bakplåtspapper.
  4. Baka i 45 minuter i ugnen.

Glaze

  1. Blanda ingredienserna till glazen och häll den över den bakade köttfärslimpan.
  2. Höj ugnsvärmen till 210 grader och baka i ytterligare 15 minuter tills köttfärslimpan har en innertemperatur på 70 grader.
  3. Låt vila några minuter innan du skär upp limpan och serverar med exempelvis sallad och kokt potatis.