Sätt ugnen på 180 grader, smörj två formar (15-16 cm) och pudra dom med ströbröd eller kakao.
Sikta alla torra ingredienser i en stor skål, blanda i de flytande ingredienserna och blanda väl tills smeten är klumpfri.
Häll upp i formarna och grädda i ca 25-30 minuter. Kolla med en sticka så att kakan är klar, stickan ska vara ren och torr.
Låt svalna på galler en stund innan du lossar dem från formen, jag rekommenderar att du låter dem svalna helt innan du delar på dem, då smular de mindre.
Chokladfrosting
Smält chokladen, 0,5 dl grädde och smöret på svag värme i en kastrull eller i micron. Tillsätt crème fraichen och rör tills den är len och blank.
Vispa in florsockret med elvisp till önskad konsistens. Skulle den bli för tjock, så den stelnar för snabbt så kan du röra i lite mer grädde tills du når önskad konsistens.
Nougatsmörkräm
Vispa smöret vitt och fluffigt, därefter tillsätter du florsockret. Smält nougaten och låt den svalna lite innan du vispar ner den i smöret.
Björnbärsgrädde
Vispa grädden med bakpulvret. Bakpulvret gör så att du kan vispa grädden lite hårdare utan att grädden blir grynig. Krossa björnbären med en gaffel och vänd sedan ner dem i grädden.
Karamellpopcorn
Poppa popcornen. Smält sockret i en stekpanna, Rör ner 2 msk smör. Häll ner popcornen och blanda runt dom med en trägaffel. Häll upp på bakplåtspapper, strö lite flingsalt över och låt svalna.
Montering
Dela bottnarna på mitten. Använd gärna den form som du bakade bottnarna i för att bygga din tårta. Ta en bottendel lägg i formen och spritsa en rand med chokladfrosting längst ut mot kanten. Fyll på med björnbärsgrädden i mitten, lika högt som frostingen.
Gör lika med lager 2 men med chokladfrosting och nougatsmörkräm. Gör lika med lager 3 fast med chokladfrosting och björnbärsgrädde.
Spackla tårtan med chokladfrosting. Spritsa nougatsmörkräm längst ut på kanten uppe på tårtan. Fyll på med karamellpopcorn i mitten så mycket som du vågar!! Ju mer, desto bättre och godare.