Sätt ugnen på 190 grader. Rosta hasselnötter i 10 minuter, ta ut och låt svalna. Krossa hasselnötterna med sidan på kniven så de blir grovt krossade.
Rosta havre till en fin gyllenbrun färg. Sänk värmen på ugnen till 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt smöret och börja knåda ihop degen tills smöret är smuligt. Tillsätt sedan ägg och nyp ihop.
Tillsätt tranbär, krossade hasselnötter och rostade havregryn och blanda ihop väl. Blir degen lös kan du ställa den i kylen i 20 minuter innan du rullar till bollar.
Dela degen i 25 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 -12 minuter, eller tills kakorna har fått lite fin färg.
Ta ut och låt svalna någon minut på plåten och låt dem sedan svalna helt på galler. Förvara kakorna torrt.