15 ingredienser
1 h
Amir Kheirmands kvalrätt till Sveriges mästerkock. Het nudelsallad med förkokt stekt sidfläsk.
"Svettig, skakig och nervös skjuter jag fram vagnen med mina ingredienser in i juryrummet. Jag hade fem minuter på mig att färdigställa rätten som skulle ge mig det där förklädet jag så gärna ville ha – eller skicka mig till skamvrån. Dessutom inför en massa kameror. Jag hade lagat den här rätten tio dagar i rad och nu gällde det. När Leif tog en extra fläskbit på vägen tillbaka till stolen efter provsmakningen tändes hoppet. Tre minuter senare hade jag förklädet och min paradrätt hade tagit mig vidare till Gävle i Sveriges mästerkock." /Amir
Tips: Prova räkor istället för fläsk. Eller gör bara själva glasnudelsalladen, den är supergod som egen rätt också.
**Dryckestips
**Drick ett iskallt, gott thailändskt öl för att mildra hettan i denna rätt.