5 ingredienser
1 h
Att koka gott ris är inte så enkelt som man kan tro. Här lär Amir dig hur du kokar ett riktigt gott persiskt ris med saffran och yoghurt.
"Japaner är inte de enda som är petiga med sitt ris, min mamma är det också. Förutom exakt rätt rissort, saffranstyp och yoghurtsort tycker hon att alla moment och ritualer ska göras rätt. Och så har vi pappa som egentligen tycker att farmor är den enda i hela världen som kan göra ris, fast det vågar han inte säga till mamma. Ja, ni hör ju vart det här bär hän. Jag tycker att med lite träning och kärlek så kan vem som helst göra ett gott ångkokt ris. Jag har tagit bort några moment i det här receptet för att så många som möjligt ska våga ge sig på en risuppgradering version 2.0. Förlåt, mamma!" /Amir
Tips: Byt ut yoghurt och saffran mot cornflakes eller tunna skivor potatis. Det blir en supergod skorpa.