Timjanstekt kycklingbröst med potatiskaka

Anders Dalbom

Timjanstekt kycklingbröst med potatiskaka

Av: Anders Dahlbom

Från: Matmakarna

19 ingredienser

Ingredienser

portioner

Timjanstekt kycklingbröst:

  • 4 kycklingbröst
  • 1 dl färsk timjan + lite till garnering
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Potatiskakor:

  • 600 g potatis
  • 2 ägg
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Fänkålsblandning:

  • 250 g fänkål, strimlad
  • 100 g gul lök, strimlad
  • 2 äpplen, tärnade
  • 1 dl gräslök, hackad + några strån till garnering
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraîche
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Timjanstekt kycklingbröst: Bryn kycklingbrösten i en klick smör, salta och peppra. Grovhacka timjan och strö över kycklingarna. Vänd dem så att kryddorna fördelas runt om. Efterstek i ugnen på 175° i ca 10 min. Skär varje bröst i 4 skivor på längden.
  2. Potatiskakor: Tvätta potatisarna och riv dem. Blanda det rivna med äggen i en skål, salta och peppra. Stek 4 fina potatiskakor i smör och baka färdigt dem i ugnen på 175° i ca 5 min. Tag ut 2 rundlar ur varje kaka.
  3. Fänkålsblandning: Fräs fänkål, gul lök och äpplen i en klick smör. Tillsätt crème fraiche, senap och gräslök och låt det hela puttra några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Vid serveringen, lägg en rundel potatiskaka på varje tallrik och klicka över hälften av fänkålsblandningen. Fortsätt att bygga på med det skivade kycklingbröstet, den andra potatisrundeln och resten av fänkålsblandningen. Garnera med timjan och gräslöksstrån.