Stekta nudlar

Anders Levén ny

Stekta nudlar

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 3 förp snabbnudlar, à 100 g
  • 8 jätteräkor
  • 1 kycklingfilé
  • 2 msk soja
  • 250 g fryst spenat
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 förp bambuskott, strimlade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tsk ingefära, finhackad
  • 2 msk woksås
  • 4 msk olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka nudlarna knappt färdiga enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.
  2. Strimla kycklingfilén och marinera i soya, salt och lite vitpeppar. Rensa och skala räkorna, låt den yttersta biten av räkskalet sitta kvar.
  3. Hetta upp en wokpanna och tillsätt hälften av oljan. När oljan börjar ryka, tillsätt ingefära, vitlök och därefter den strimlade kycklingfilén. Stek under omrörning och tillsätt räkorna. När räkorna är nästan genomstekta tillsätt paprika, bambuskott och spenat. Låt steka ihop någon minut och ta upp.
  4. Hetta upp resten av oljan och tillsätt nudlarna, låt dem få lite färg och stekyta, häll sedan tillbaka kyckling- och grönsaksblandningen, rör om och häll i wok-sås och ev. lite mer soya. Låt rätten steka ihop en stund och servera genast.