Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Friterade bananer
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Friterade bananer
19
Spara
Av:
Anders Levén
Från:
Köket
9
ingredienser
15 min
Servera med varm sirap och gräddglass!
Ingredienser
4 bananer
4 äggulor
1 dl vitt vin
1 msk strösocker
1 dl vetemjöl
4 äggvitor, vispade
olja, till fritering
2 dl sirap
0,5 l vaniljglass
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanda äggulor, vin, socker, mjöl och äggvitor i en skål eller bunke.
Skala bananerna och vänd dem i smeten.
Hetta upp olja till cirka 180 grader. Fritera bananerna i 4-5 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
Servera bananerna varma med vaniljglass och varm sirap.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut