BBQ-karré med cole slaw

Anders Levén ny

BBQ-karré med cole slaw

22 ingredienser

Fläskkarré som grillas med hemgjord bbq-sås och serveras med coleslawsallad.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk rökt chilifrukt (eller chilipasta)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • vatten

BBQ-sås

  • 1 msk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk grillkrydda
  • 0,5 dl olja

Coleslaw

  • 400 g rödkål [ca ett halvt huvud]
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl ananasjuice
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • kummin
  • peppar

Gör så här

  1. Skär grönsakerna och lägg i en kastrull tillsammans med köttet. Häll på vatten så att det täcker. Krydda och låt koka ca 1 timme. Låt karrén svalna i spadet över natten.
  2. Köttet penslas med BBQ-sås innan grillning.
  3. BBQ-sås: Blanda alla ingredienser och pensla köttet.
  4. Cole slaw: Skiva rödkålen och skålla den i hett vatten. Pressa vitlök. Blanda rödkålen med majonnäs, crème fraiche, ananasjuice och kryddor.
  5. Grilla köttet antingen helt eller i skivor. Servera med cole slaw och ugnsstekt vitlök.