Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kålrotslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Kålrotslåda
52
Spara
Av:
Anders Levén
Från:
Köket
8
ingredienser
1h 20 min
Ett klassiskt tillbehör på julbordet.
Brunch
Husmanskost och receptklassiker
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
1,5 kg kålrot
1 msk salt
2 msk sirap
1 ägg
1 tsk muskot, riven
1 dl grädde (helst vispad)
peppar
ströbröd
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka tills den är mjuk och mosa den grovt med stöt. Blanda i alla övriga ingredienser utom ströbröd.
Häll moset i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked. Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.
Grädda i 200 grader i cirka 1 timme.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut