Kålrotslåda

Kålrotslåda
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Kålrotslåda

8 ingredienser

1h 20 min

Ett klassiskt tillbehör på julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 kg kålrot
  • 1 msk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 ägg
  • 1 tsk muskot, riven
  • 1 dl grädde (helst vispad)
  • peppar
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka tills den är mjuk och mosa den grovt med stöt. Blanda i alla övriga ingredienser utom ströbröd.
  3. Häll moset i en smörad form och gör tegelpannemönster med gaffel eller sked. Häll till sist över ströbröd så att det täcker ytan.
  4. Grädda i 200 grader i cirka 1 timme.