Andreas gratinerade hummer

Andreas gratinerade hummer
Foto: TV4

Andreas gratinerade hummer

Av: Andreas - Södertälje

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

30 m

Ostgratinerad hummer är perfekt som en lite lyxigare förrätt.

Dryckestips: De flesta Riesling viner passar till skaldjur, t ex A Christmann (5882)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar

Stuvning

  • 2 msk smör
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 2,5 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl ost, riven (helst parmesan eller västerbottenost)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela humrarna, använd ”korset” på huvudet som referens.
  3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet, rör ihop och tillsätt grädden. Låt koka upp och tjockna. Tillsätt då vinet. Rensa humrarna från kött och lägg ned i stuvningen.
  4. Ta bort från plattan och återför blandningen till skalen. OBS knäck klorna innan du återför ”gojset”.
  5. Strö över osten och sätt in i ugnen i ca 12 minuter på 225 grader.