Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde

Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde

10 ingredienser

Söät och god paj med päron som smakar ingefära och kardemumma. Servera tillsammans med grädde som har smak av vanilj.

Ingredienser

portioner
  • 1 pajskal
  • 8 päron, Conferencepäron
  • 2 dl rörsocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk kardemumma
  • 4 blad gelatin, blötlagda
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • färsk citronmeliss, till garnering

Gör så här

  1. Förgrädda skalet i 180C i ca 4 minuter, låt svalna.
  2. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
  3. Karamelisera sockret gyllene i en kastrull.
  4. Vänd i päronen och koka i ca 10 minuter tillsammans med vattnet.
  5. Smaksätt med ingefära och kardemumma.
  6. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en mikrovågsugn.
  7. Tillsätt gelatinet till päronblandningen och häll den sedan i pajskalet.
  8. Kyl ned pajen väl och skär den i portionsbitar innan servering.
  9. Vispa grädden med vaniljsockret till lätt konsistens.
  10. Servera pajen med grädde och citronmeliss