Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon

Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon

9 ingredienser

En saftig fläskfilé med raggmunkar, broccoli och rårörda lingon är gott till middag.

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé, fri från senor
  • 4 potatisar, skalade
  • 2 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 1 broccoli
  • rårörda lingon, till servering

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om och tillaga klart det i ugnen. 160˚C i ca 8 minuter eller till en innertemperatur på 65˚ C, det skall inte genomstekas helt.
  2. Riv potatisarna fint på ett rivjärn, blanda dem med ägg och smaka av med salt och peppar. Stek små plättar i brynt smör tills de får fin färg på båda sidor.
  3. Koka broccolin i saltat vatten i ca 4 minuter.
  4. Värm raggmunkarna i ugnen innan servering och skär fläskfilén i skivor. Servera tillsammans med broccoli och rårörda lingon.