Grillad tonfisk med asiatisk potatissallad

Grillad tonfisk med asiatisk potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Grillad tonfisk med asiatisk potatissallad

13 ingredienser

1h

Det finns mycket man kan lägga på grillen. Varför inte lägga på en bit tonfisk och servera med en asiatiskt inspirerad potatissallad!

Ingredienser

portioner
  • 600 g färsk tonfisk
  • 400 g sötpotatis
  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter
  • 50 g bladspenat
  • 1 msk ingefära
  • 3 msk honung
  • 0,5 dl limefrukt, juice
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta potatisen tillsammans med lite olivolja och vitlök i ca 25 minuter i 180C.
  2. Vispa ihop ingefära med honung, lime och olivolja, smaka av med salt och peppar. Skiva chilin tunt.
  3. Blanda avokado, rödlök, chili & potatisen i limonetten.
  4. Grilla tonfisken medium rare.
  5. Servera tillsammans med potatissalladen och bladspenat.