Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Caesarsallad med grillad lax
Foto: Jacob Grange
Caesarsallad med grillad lax
32
Spara
Av:
Andreas Nylén
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
En krispig caesarsallad med grillad lax.
Fisk
Grilla
Lax
Sallad
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
4 romansallad, huvuden, skurna
3 äggulor
3 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
2 klyftor vitlök, finhackade
5 dl rapsolja
0,5 dl vatten
1 dl parmesanost, finriven
2 sardeller, finhackade
600 g laxfilé
100 g krutonger
salt
svartpeppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skölj salladen i kallt vatten och låt den torka på papper i kyl.
Mixa äggulor med citronjuice, fransk senap och vitlök.
Tillsätt olja i en tunn stråle så att dressingen tjocknar.
Späd ut med lite vatten så att dressingen blir smidig att jobba med.
Smaksätt dressingen med parmesanost, sardeller, salt och peppar.
Olja laxen lätt och grilla den på ett rent och hett grillgaller i ca 2 minuter på varje sida.
Tillaga klart laxen i 160C i ca 7 minuter eller till en innertemperatur på 48C.
Vänd runt salladen i rikligt med dressing innan servering.
Servera salladen med laxen och toppa med krutonger.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut