Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och lök

Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och lök
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och lök

11 ingredienser

Hummer är en lyxig och enkel middag som här serveras med ost, tomat och dragon.

Ingredienser

portioner
  • 2 kokta hummrar
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 0,5 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl prästost, riven
  • 12 körsbärstomater, skivade
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 skiva gräslök, hackad
  • citron
  • grönsallad, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Klyv hummern på mitten och ta ur köttet från stjärt och klor.
  2. Rensa skalet från resterande delar.
  3. Skär ner köttet i mindre bitar.
  4. Stek schalottenlök och vitlök i 3min och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra.
  5. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter.
  6. Servera med en lätt grönsallad och citron.