Mozzarellagrillad kalkonfilé med tomatsalsa & späd spenatsallad

Mozzarellagrillad kalkonfilé med tomatsalsa & späd spenatsallad
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Mozzarellagrillad kalkonfilé med tomatsalsa & späd spenatsallad

16 ingredienser

50 min

Kalkon grillad med mozzarella som serveras med tomatsalsa och en spenatsallad med doft av basilika.

Ingredienser

portioner
  • 200 g cocktailtomater, röd + gul
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe vitlöksgräs eller blast från färsk vitlök
  • 0,5 dl citronsaft
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk honung
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 600 g kalkonfilé
  • 150 g mozzarellaost
  • 1 krispsallad
  • 1 ask babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl citronsaft

Gör så här

  1. Skär tomaterna på hälften och strimla salladslöken och vitlöksgräset i tunna skivor.
  2. Blanda dem sedan med citronjuice, vitlök, honung och olivolja.
  3. Smaka av med salt och peppar, låt salsan dra åt sig av smakerna i en timme innan servering.
  4. Skär mozzarellan i mindre bitar och skär 6 djupa snitt i kalkonen.
  5. Fyll hålen i kalkonen med osten och grilla den med lite olivolja på ett hett grillgaller.
  6. Salta och peppra.
  7. Tillaga klart filén i ugnen i 160˚C i ca 10 minuter eller tills det blir precis genomstekt.
  8. Plocka sallad, spenat och basilika till en späd sallad.
  9. Smaksätt den med olivolja och citron precis innan servering.
  10. Skär upp kalkonen i portionsskivor vid servering och servera tillsammans med salsa och sallad.