Weises fiskupplevelse

Weises fiskupplevelse
Foto: TV4

Weises fiskupplevelse

Av: Andreas Weise

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

30 min

Paprika och purjolök i ett hav av lax och curry. Serveras med vitlöksbrod. /Andreas Weise

Vintips från Andreas
Nugan Estate Third Generation Chardonnay 89645

Andreas bjöd även på
Chèvretoast med honung

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg laxfilé (färsk)
  • 400 g torskfilé (färsk)
  • cayennepeppar (efter smak)
  • curry (efter smak)
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 2 msk purjolök
  • 1,5 l vatten
  • 3 buljongtärningar
  • vitlök
  • 4 dl crème fraîche

Till servering

  • rucolasallad
  • vitlöksbröd

Gör så här

  1. Hacka grönsakerna och stek tillsammans med löken i lite olivolja.
  2. Häll på vatten, buljongtärningar och lägg i kryddorna grytan.
  3. Låt koka upp och rör ner crème fraiche.
  4. Skär fisken i kuber, lägg i soppan och låt sjuda i cirka 10 minuter tills fisken är genomkokt.
  5. Garnera med rucola och servera med vitlöksbröd.