Biff á la Lindström med klyftpotatis

Biff á la Lindström
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Biff á la Lindström med klyftpotatis

8 ingredienser

Idag bjuder jag på Biff á la Lindström på hjortfärs, det går förstås lika bra med annan färs, men jag gillar att använda vilt. Det känns sunt och bra. /Anette

Blir det några biffar över så blir det en supersmarrig Parisare!

Ingredienser

portioner
  • 600 g hjortfärs
  • 6 äggulor
  • 10 rödbetor, inlagda förstås, hackade
  • 4 msk kapris, finhackade
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 2 msk smör, till stekning

Serveras med

  • klyftpotatis, i ugnen
  • persiljesmör

Gör så här

  1. Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt.
  2. Forma till sex rejäla och goda biffar.
  3. Stek dem i smör på medelvärme i 3 minuter per sida sisådär. Jag lade dem en stund i ugnen också för att vara säker på att de blev genomvarma. 200 grader i ungefär 10 minuter.
  4. Avnjut sedan dessa läckerheter med potatisklyftor i ugnen och ett gott persiljesmör.