Frysta lingon med muscovadosås

Frysta lingon med muscovadosås
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Frysta lingon med muscovadosås

4 ingredienser

Detta låter inte mycket för världen, men det är det! Kombinationen mellan de frysta lingonen och den varma kolasåsen är totalt lovely. Och perfekt runt jul! En lätt, men söt dessert. /Emma Hamberg

Ingredienser

  • 250 g frysta lingon

Muskovadokolasås

  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 dl grädde
  • Kanske en gnutta kanel om du är på julhumör

Gör så här

  1. Koka socker och grädde på låg värme tills sockret smälter. Julfiraren har även i kanelen här.
  2. Låt det bubbla några minuter tills såsen blivit tjockis.
  3. Häll sedan kolasåsen över de frysta lingonen.
  4. Ät genast!