Muffins i miniformat

POPULÄRT
I säsong - årets alla frukter, bär och grönsaker
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Muffins i miniformat

Av: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Från: Kärleksmums by Husmorsorna

17 ingredienser

Du vet väl att allt litet smakar extra gott? Om man bara får en liiiiiiten muffins så smakar den i upplevelse som en hel drös med bakverk. Det är sant! /Husmorsorna - receptet kommer från boken Kärleksmums.

Se fler recept från boken

Kärleksmums

Ingredienser

Muffins:

  • 225 g smör, mjukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl rörsocker
  • 4 ägg (stora)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 350 g vit bakchoklad
  • 300 g färskost
  • 1 dl grädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 450 g smör, mjukt
  • 8 dl florsocker
  • karamellfärg röd, några droppar

Garnering:

  • bär, valfria
  • florsocker

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker fluffigt och lätt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Sikta mjölet med bakpulvret och ställ blandningen åt sidan.
  3. Nu blandar du ner crème fraiche och vaniljsocker i ditt smörvisp och när det är väl omrört rör du försiktigt men ordentligt ner mjölblandningen.
  4. Klicka upp i muffinsformar (fyll dem till hälften ungefär) och låt dem ugnsmysa i 15 minuter. Känn efter med en sticka, de ska vara torra i mitten.

Topping

  1. Smält chokladen och ställ den åt sidan, vispa det mjuka smöret och osten krämigt, häll sedan i grädden försiktigt, lite pö om pö.
  2. Tappa ner chokladen och vispa. Häll i vaniljsockret och vispa ännu mer. Nu ska du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden, tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm. Den ska inte vara för lös för då rinner den av, men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den. Lagom med andra ord!
  3. Garnera dina muffins med cream cheese-krämen som du färgar med några få droppar röd karamellfärg samt bär och florsocker.