Husmorsornas key lime paj

Husmorsornas key lime paj
Foto: Husmorsorna
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Husmorsornas key lime paj

6 ingredienser

Key-limen är lite sötare än vanlig lime så smaka av fyllningen när du har vispat den så att den har rätt blandning av sött och surt.

Kondenserad mjölk hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. Den står bland bakartiklar eller i "asiatiska hyllan".

Ingredienser

Pajskal

  • 15 digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 4 ägg (stora)
  • 1 förp kondenserad mjölk [450 g]
  • ca 1 dl limejuice
  • 1,5 dl strösocker
  • 0, 25 tsk vinsyra (kan uteslutas men ger en bra stuns i fyllningen)

Gör så här

Pajskal

  1. Smula kexen.
  2. Blanda smulorna med det smälta smöret.
  3. Tryck ut med tummarna i en springform och ställ den i kylen medan du vispar ihop fyllningen.

Fyllning

  1. Sätt på ugnen till 175 grader.
  2. Dela på äggen, och ställ vitorna åt sidan ett tag.
  3. Vispa äggulorna vita och pösiga.
  4. Blanda med kondenserad mjölk vispa ett litet tag till.
  5. Nu skall limejuicen i. Vispa ett tag till tills det blir en ganska tjock smet.
  6. Häll den sedan i pajskalet och ställ det kallt tills marängen är klar.
  7. Nu vispar du äggvitorna, socker och eventuellt vinsyra tills de formar fina toppar.
  8. Klicka på över limefyllningen och ställ in hela pajen i ugnen. Låt stå tills marängen blivit gyllenbrun på topparna, det borde ta ungefär en kvart.
  9. Serveras iskall!