Paprikasallad

Paprikasallad
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Paprikasallad

6 ingredienser

En fräsch paprikasallad smaksatt med mynta. Recept från boken Din matkasse

Ingredienser

  • 4 paprikor (i olika färger)
  • 1 kruka mynta
  • rödvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Brassa på ugnsgrillen på högsta tjoflöjt (eller kör paprikorna på utegrillen om den redan är på g).
  2. In med paprikorna och tokrosta dem tills de är mer eller mindre svarta. Vänd på dem lite då och då.
  3. När de ser riktigt deprimerade ut får de komma ut ur ugnen. Ner med dem i ett durkslag och skölj med
  4. iskallt vatten, sedan kan du skala dem.
  5. Skiva det som bli kvar och blanda ner allt i en skål med de andra ingredienserna. Smaka av. Perfekt till allt grillat!