Sätt ugnen på grill och dela paprikorna på mitten.
Lägg dem på ett bakplåtspapper med skinnsidan uppåt.
Ringla lite olja, soja, salt och peppar över tomaterna (obs: inte över paprikorna, de får gå fria!).
Låt tomater och paprika gå i ugnen på 200 grader i 10–20 minuter (paprikorna ska bli svarta i skinnet och tomaterna ska få lite yta).
Lägg de rostade tomaterna åt sidan och ta försiktigt upp paprikorna och ställ dem i en skål med iskallt vatten.
Efter en liten, liten stund drar du bort skinnet från paprikorna och lägger dem i en mixer (paprikorna alltså, skinnet slänger du) tillsammans med tomaterna och den vätska som bildats på ugnsplåten.
Missa inte den goda vätskan, för där lurar det massor av smak!
Mixa ihop det hela till en slät soppa och låt den stå en stund i mixern.
Nu fräser du lök och vitlök mjuka i lite olja eller smör (eller varför inte både och?).
Tjoffa i chilisåsen så att den får fräsa tillsammans med det andra och häll sedan i de rostade
mixade grönsakerna och grädde.
Låt soppan puttra ett par minuter.
Krydda med fisksås, chili och kryddgrönt. Smaka av och späd eventuellt soppan med lite vatten om du tycker att den är för tjock. Servera!
Risbollar
Blanda alla ingredienser i en skål till en klofsig röra. (Hur ser klofsigt ut? Tro oss, det kommer du att förstå.)
Rulla små bollar och vidarerulla dem sedan i ströbrödet, sänk ner dem i den absolut jätteheta oljan och låt dem bli gyllenbruna.
Ta upp dina bollar och låt dem torka en smula innan du lägger ner dem i soppan, strör lite parmesan och
gröna blad över, och ja sedan är det bara att käka.