Banan- och chokladtrifle

Banan- och chokladtrifle
Foto: Jenny Grimsgård
Anette Rosvall och Emma Hamberg
Anette Rosvall och Emma Hamberg

Banan- och chokladtrifle

7 ingredienser

Här finns det några olika varianter och du väljer själv hur krånglig du vill vara (göra egen chokladmousse eller blanda ihop en färdig pulvervariant till exempel). Men hur du än väljer är det faktiskt infantilt enkelt och snabbt. Krångligt blir det aldrig …Men alltid gott förstås! /Husmorsorna

Receptet är hämtat ur boken Fredagsmys

Ingredienser

  • 2 bananer, halvhårda
  • 0,5 limefrukt, saft
  • 4 dl chokladpudding eller chokladmousse
  • 2 dl startflingor, i valfri smak
  • 2 dl grädde, vispad
  • 0,5 dl rostade nötter
  • minimaränger

Gör så här

  1. Skiva bananerna i tunna skivor och blanda med några droppar limejuice.
  2. Ta fram dina finaste glas på fot och börja med en stor klick chokladmousse/-pudding.
  3. Lägg på några skivor banan och en liten näve flingor.
  4. Du bygger din trifle genom att varva alla ingredienser och avsluta med en klick grädde.
  5. Dekorera med minimaränger, rostade nötter eller strössel eller vad du har hemma och som är snyggt. Och gott …