Ångad skrei och skaldjur med lime- och koriandersås

Melker Andersson

Ångad skrei och skaldjur med lime- och koriandersås

19 ingredienser

30 m

Hälsosam middag med ångkokt skrei, valfria skaldjur och het dressing.

Ingredienser

portioner
  • 400 g skreitorsk
  • 400 g valfria skaldjur
  • 1 pak choi
  • 1 rättika, i bitar
  • 4 salladslökar
  • 4 sparrisbroccoli, delade på hälften
  • 4 vit sparrisar, i bitar
  • 1 gul morot, skuren i bitar
  • 4 rädisor, delade på häften
  • 2 limefrukter, delade på hälften
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Chili-, lime- och koriandersås

  • 3 limefrukter, saften
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk björksocker
  • 1 grön chilifrukt, finhackad
  • 1 tsk färsk koriander, hackad
  • 1 tsk ingefära, riven

Gör så här

  1. Dela fisken i 4 bitar à 100 g. Rimma i en 4 % saltlag i 10 min. Rensa skaldjuren och salta och peppra därefter.
  2. Lägg fisken, skaldjur och grönsakerna i en bambukorg. Sätt på locket på korgen.
  3. Ställ bambukorgen i botten på en gryta med cirka 2 centimeter kokande vatten.
  4. Ångkoka i ca 7-10 min. Tillsätt limeklyftor, koriander och mynta. Servera med såsen.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser.