En festlig hel fisk är ett måste på det kinesiska nyårsbordet. Såvida du har en tillräckligt stor wok eller ugn med ångfunktion är detta ett enkelt recept som får massor av smak från vitlök och fermenterade svarta sojabönor.
Skär tre snitt på vardera sida av fisken. Detta låter smaksättningen gå in i fisken och gör att den tillagas jämnare. Salta och krydda fisken med vitpeppar in- och utvändigt.
Separera den vita och gröna delen på salladslöken, dela de vita delarna på längden och strimla de gröna bladen fint och ställ åt sidan.
Skölj och torka av de fermenterade bönorna i vatten.
Hacka bönorna fint och rör ihop med vitlök, ingefära, soja, shaoxingvin och socker i en skål.
Lägg de vita delarna av salladslöken som en bädd på ett värmetåligt serveringsfat. Lägg fisken ovanpå salladslöken och fördela såsen över fisken.
Ångkoka hela fisken i cirka 15 minuter, eller tills köttet släpper från benen.
Garnera fisken med den strimlade salladslöken och några kvistar koriander.
Hetta upp oljan tills den precis blir rykande het och häll över fisken vid bordet. Servera till applåder.