Änglamat med hallon

Änglamat med hallon
Foto: Tv4

Änglamat med hallon

5 ingredienser

15 m

Änglamat är en nostalgisk och enkel dessert som påminner om barndomens söta stunder. Den består av vispad grädde blandad med smulade skorpor eller kakor och bär, vilket ger en härlig kombination av krispigt och krämigt. Perfekt som en snabb efterrätt som dessutom går hem hos både stora och små!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 kakor
  • 1,5 dl hallon, färska eller tinade frysta
  • färska hallon

Gör så här

  1. Vispa grädde och vaniljsocker.
  2. Smula sönder kakorna.
  3. Ta fram ett mindre glas och varva grädde, hallon, kaksmulor, grädde, hallon och kaksmulor.
  4. Toppa med några färska hallon och servera direkt.