Värm ärtsoppan och späd ut med lite vatten till önskad konsistens.
Smaka av med misopastan. Börja med 1 matsked och justera med mer om det behövs.
Blanda crème fraiche och dijonsenap. Här kan du också justera styrkan genom att lägga i mer dijon om du gillar sting.
Häll upp soppan i en tallrik, lägg i en klick av dijonkrämen, peppra och garnera med en liten kvist färsk timjan.
Gör en pannkakssmet genom att blanda alla ingredienser förutom hallon och grädde. Det ska bli en lös smet (då blir pannkakorna tunna och frasiga). Om smeten blir för tjock, häll i mer mjölk.
Värm en stekpanna med lite smör.
Häll i ca 0,75 dl av smeten i pannan och vänd på pannan snabbt så att smeten fördelas jämnt. Stek max 1 minut på varje sida.
Koka upp hallon och socker
Vispa grädden. Servera pannkakorna med den nykokta hallonsylten och grädden som efterrätt till ärtsoppan.