Ankravioli med karljohanssvamp

Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Ankravioli med karljohanssvamp

26 ingredienser

3-4 h

Den här rätten är för den ambitiösare julfiraren och perfekt för familjen eller vännerna som tycker det är kul att laga mat tillsammans!

Ingredienser

portioner

Pastadeg

  • 360 g äggula
  • 300 g vetemjöl
  • 150 g durumvetemjöl
  • 40 g olivolja

Fyllning

  • ca 800 g anklår
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 gul lök, finhackade
  • 1-2 morötter, finhackade
  • 3 selleristjälkar, finhackade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 l kycklingfond
  • salt
  • 2-3 droppar sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 dl parmesanost
  • muskot

Sås

  • 20-30 g torkad karljohanssvamp
  • 10 champinjoner, rivna
  • 1 l vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • sherryvinäger
  • citron

Servering

  • svartpeppar
  • ev tryffel, färskhyvlad

Gör så här

Pastadeg

  1. Knåda ihop alla ingredienser och låt degen vila i minst 30 minuter i rumstemperatur.

Fyllning

  1. Stek anklåren i olivolja tills de har fått rejält med färg.
  2. Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut.
  3. Häll därefter på vin samt fonden och låt såsen sjuda under lock i ungefär 2 timmar, eller tills köttet släpper från anklåren.
  4. Låt svalna något och plocka därefter köttet från benen.
  5. Hacka köttet och blanda med såsen. Smaka av med salt och sherryvinäger.
  6. Mixa blandningen med parmesanost och smaka av med salt och muskotnöt.

Sås

  1. Sjud karljohanssvampen och champinjoner i vatten i ca 30 minuter.
  2. Sila av blandningen och reducera ner vätskan tillsammans med vitt vin och vispgrädde tills det blivit en intensiv svampsmak.
  3. Mixa ner kallt smör och smaka av med soja, sherryvinäger, salt och citronsaft.

Servering

  1. Koka pastan al dente.
  2. Vänd ner pastan i såsen.
  3. Toppa med svartpeppar och tryffel om du får feeling.