Vaniljglass och kalla vinbär

Vaniljglass och kalla vinbär
Foto: TV4

Vaniljglass och kalla vinbär

Av: Ann - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

Vaniljglass och kalla vinbär serveras på en spegel av het tjinuskisås.

Vintips från Anne
Charles de Fère Jean-Louis Rosé, nr 77119, 59 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Tjinuskisås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk ingefära, mald
  • 0,5 tsk vaniljsocker

vaniljglass

  • 3 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

Tjinuskisås

  1. Blanda grädde, socker, sirap och hälften av smöret i en kastrull.
  2. Koka till såsen fått en kolaliknande konsistens, ca 40-50 minuter.
  3. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och resten av smöret.
  4. Servera kolasåsen varm.

Glass

  1. Tag fram två skålar och vispa grädden med vaniljpulvret i den ena och äggulorna och sockret pösigt i den andra.
  2. Rör sedan försiktigt ihop de båda smeterna och ställ glassen i frysen.
  3. Rör runt i glassen ca en gång/timme fram tills serveringen.
  4. Tänk på att hemgjord glass smälter fortare än köpt glass, så ta fram den precis till servering.
  5. Den söta tjinuskisåsen och glassen serveras med fördel till kalla (frysta) osockrade röda vinbär.