Ann Söderlunds het thainudelsallad

POPULÄRT
Ann Söderlunds het thainudelsallad
Foto: TV4

Ann Söderlunds het thainudelsallad

Av: Ann Söderlund

Från: Tinas Cookalong

13 ingredienser

Thailändsk nudelsallad med smakrik sås som är gott och hett en vardagskväll.

Ingredienser

portioner
  • 250 g glasnudlar
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 200 g räkor, skalade
  • 200 g skalade kräftstjärtar
  • ev även bläckfisk eller annan vit fisk om du hittar färsk med bra stuns
  • 1 chilifrukt
  • 60 g cashew- eller jordnötter (jordnötter ger mer schwung)
  • 6 msk ev koriander, grovt hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 limefrukter
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk olja (inte italiensk, då smakar det Napoli)

Gör så här

  1. Koka glasnudlarna, dra gärna bort någon minut från det som anges på
  2. paketet så de inte blir överkokta.
  3. Kyl nudlarna under rinnande vatten.
  4. Skär rödlöken i tunna skivor.
  5. Skölj gurkan, skala den och skala tunna skivor med potatisskalaren
  6. längs med gurkan uppåt.
  7. Fixa dressingen: Skiva chilifrukten tunt. Kärna ur den först om du
  8. vill ha lite mer Svenne Banan-smak.
  9. Slarvhacka nötterna och koriandern lite mer noggrant.
  10. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Gärna färsk vitlök om det finns.
  11. Blanda det hackade i en liten skål med saften från en av
  12. limefrukterna. Rör i fisksåsen. Smaka dig fram så att dressingen blir
  13. lagom salt-syrlig. Ta mer lime om det behövs. Rör till sist i oljan.
  14. Lägg upp nudlarna i skålar eller på avlånga tallrikar. Lägg på
  15. löken, gurkan, räkorna och kräftstjärtarna samt eventuell vit fisk.
  16. Skeda över dressingen. Snåla inte.