Salta och peppra lammet. Bryn det i panna med mycket smör, skalade vitlöksklyftor och några kvistar timjan.
Häll av allt fett och lägg lammet i en ugnssäker form på en en bädd av chili, fänkål, lök, timjankvistar, tunna skalremsor av apelsin och citron samt persiljekvistar. Häll på vinet.
Lammstek på ben behöver ca 3-4 timmar beroende på storlek. Steken är färdig när den släpper lätt runt benet, prova med en gaffel att dra lätt isär köttet.
osta av paprikor hårt under grill med skalet upp tills paprikorna blir svarta. Lägg paprikorna i en skål, täck med plast och vänta 10 minuter tills dom svalnat. ta bort allt skal och torka av med papper.
Romescosås
Rosta paprikorna hårt under grill med skalet upp tills paprikorna blir svarta. Lägg paprikorna i en skål, täck med plast och vänta 10 minuter tills de har svalnat. Ta bort allt skal och torka av med papper.
Kör alla ingredienser till såsen i en mixer till en chunkey sås, den ska inte bli helt slät.
Strö persilja, apelsin- och citronskal över lammet. Ringla över olivolja. Servera med surdegsbröd och såsen.