Kålrabbifrittata

Himmelsk tårta a la GI
Foto: Lena Holmsäter

Kålrabbifrittata

Av: Anna Bonde

10 ingredienser

Ett gott tillbehör till fågelrätter.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kålrabbi
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 75 g parmesanost
  • 2 msk gul lök, finhackad
  • 2 msk röd paprika, finhackad
  • salt (efter smak)
  • malen svartpeppar (efter smak)
  • smör, till stekning

Du behöver också

  • En ugnsform med löstagbar botten eller portionsformar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Skala och skiva kålrabbin tunt.
  3. Koka upp lättsaltat vatten, blanchera kålrabbin hastigt och kyl den sedan i kallt vatten.
  4. Låt rinna av ordentligt.
  5. Skala och hacka löken.
  6. Hacka paprikan fint.
  7. Glacera löken och paprikan i smör.
  8. Frittatan kan göras i springform med löstagbar botten eller i portionsformar.
  9. Bottna med kålrabbin, lägg upp kålrabbi också på sidorna.
  10. Blanda grädde, ägg, lök och paprika.
  11. Krydda med salt och peppar.
  12. Häll blandningen över kålrabbin och strö över rikligt av osten.