Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Kålrabbifrittata
Foto: Lena Holmsäter
Kålrabbifrittata
3
Spara
Av:
Anna Bonde
10
ingredienser
Ett gott tillbehör till fågelrätter.
Fest
Frittata
Hälsomat
Ingredienser
200 g kålrabbi
2 ägg
0,5 dl grädde
75 g parmesanost
2 msk gul lök, finhackad
2 msk röd paprika, finhackad
salt (efter smak)
malen svartpeppar (efter smak)
smör, till stekning
Du behöver också
En ugnsform med löstagbar botten eller portionsformar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Värm ugnen till 200 grader.
Skala och skiva kålrabbin tunt.
Koka upp lättsaltat vatten, blanchera kålrabbin hastigt och kyl den sedan i kallt vatten.
Låt rinna av ordentligt.
Skala och hacka löken.
Hacka paprikan fint.
Glacera löken och paprikan i smör.
Frittatan kan göras i springform med löstagbar botten eller i portionsformar.
Bottna med kålrabbin, lägg upp kålrabbi också på sidorna.
Blanda grädde, ägg, lök och paprika.
Krydda med salt och peppar.
Häll blandningen över kålrabbin och strö över rikligt av osten.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut