Paella de Toledano

Paella de Toledano
Foto: TV4

Paella de Toledano

Av: Anna Book

Från: Klockan nio hos stjärnorna

17 ingredienser

1h

Till Zinats vegetariska paella använde jag naturligtvis grönsaksbuljong och la i aubergine och zucchini istället för skaldjuren. /Anna Book

Vintips
Azabache Organic Crianza 79 kr, art nr 2708

Anna bjöd även på
Annas surprise tapas
Anna pannas vanilj pannacotta

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 350-450 g musslor (med skal)
  • 1-2 dl olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärtor
  • 4 dl avorioris
  • 0,5 citron (samt citronklyftor)
  • 9 dl skaldjursbuljong
  • 1 g saffran
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 350 g calamares
  • 350 g räkor med skal

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en paellapanna eller en stor vid stekpanna.
  2. Finhacka den gula löken och vitlöksklyftorna och kärna ur och skär paprikorna i bitar och stek dom sedan tillsammans.
  3. Häll resten av oljan i pannan och fräs allt tills det blir lätt gyllenbrunt.
  4. Lägg i tomaterna, bläckfisken och avorioriset.
  5. Fräs några minuter under omrörning.
  6. Pressa ner citron, häll i skaldjursbuljong och tillsätt saffran, salt, vitpeppar och kajennpeppar.
  7. Lägg folie över och låt det sjuda på svag värme i cirka 15–20 minuter.
  8. Tillsätt musslor och räkor och sjud ytterligare 10 minuter.
  9. Låt paellan vila några minuter innan den garneras med citronklyftor.