Äppelsallad med honung och chèvre

Äppelsallad med honung och chèvre
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Äppelsallad med honung och chèvre

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Med smak av salt och sommar

8 ingredienser

Servera den här salladen som förrätt, direkt upplagd på tallriken eller på ett större fat. Den är också mycket god som tillbehör till rökt eller grillat kött. /Anna & Ulrika
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp mangold (eller ca 150 g valfria sallatssorter)
  • 4 syrliga äpplen
  • 100 g chèvreost
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade och saltade
  • 3 msk honung, flytande
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk timjan
  • svartpeppar, grovmalen (efter smak)

Gör så här

  1. Lägg upp sallaten på ett stort fat.
  2. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor och lägg dem på sallaten.
  3. Smula över getost och strö på solroskärnor.
  4. Ringla sedan honung och olivolja över skivorna och salta och peppra.
  5. Avsluta med att fördela fina kvistar med timjan över alltihop.