Lime- och chilimarinerade räkor

Lime- och chilimarinerade räkor
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Lime- och chilimarinerade räkor

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Med smak av salt och sommar

7 ingredienser

Ett snabbt och friskt inslag på sosmmarbuffén. Eller som en lätt lunch med sallad och bröd. Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Ingredienser

portioner
  • 400 g färska räkor
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt (eller gul chilifrukt)
  • 3 msk olivolja (av hög kvalitet)
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna och pressa över limen.
  2. Finhacka koriander, vitlök och chilifrukt och blanda alltihop med olivolja.
  3. Smaka av med salt.
  4. Dekorera med strimlad chili och korianderblad.