Krämig potatissallad

Krämig potatissallad
Foto: Martin Skredsvik
Anna JonassenUlrika Jisland
Anna JonassenUlrika Jisland

Krämig potatissallad

Av: Anna Jonassen, Ulrika Jisland

Från: Med smak av salt och sommar

10 ingredienser

Nästan alla tycker om en riktigt krämig potatissallad. Men ofta blir salladerna väldigt feta med mycket majonnäs och annat onyttigt, och därför har vi gjort en lättare och fräschare variant. Några ätliga ringblomsblad är vackert att strö över. /Ulrika & Anna
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.

Receptet är beräknat för 6-8 personer.

Ingredienser

  • 1 grönt syrligt äpple
  • 0,5 gurka
  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök, liten, gärna färsk
  • 1 dl smörgåsgurka, hackad
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Kärna ur och eventuellt skala äpple och gurka.
  2. Skär dem och potatisen i tärningar.
  3. Finhacka purjolök och lök och blanda allt med smörgåsgurka, gräddfil och majonnäs.
  4. Salta och peppra efter smak.