Lägg kalkonen i en ugnsfast panna och gnid in fågeln med salt och peppar.
Pressa över rikligt med citronsaft.
Fyllning
Hacka bacon, persilja och vitlök.
Rör ihop allt med den franska senapen och fyll kalkonen med blandningen. Glöm inte att ta ut innanmätet först.
Sätt en citronhalva som lock över öppningen.
Klicka smöret över kalkonen och sätt in i mitten av ugnen.
Stek i 1 timme, vänd på kalkonen efter halva tiden. Ös köttet med spadet som bildas.
Stek ytterligare 30 minuter med ovansidan upp. Kalkonen ska ha en innertemperatur på cirka 80 grader och den är färdig när köttsaften har en klar färg. Använd gärna en stektermometer vid tillagningen.
Lyft upp kalkonen ur pannan.
Sås
Tillsätt vattnet, smula i buljongtärningen och vispa.
Sila ner stekskyn i en kastrull, tillsätt grädde och smaksätt med lite fransk senap och citronsaft.
Salta och peppra.
Om man använder matlagningsgrädde måste man reda av såsen med 1 matsked mjöl utrörd i vatten.
Vid servering
Dekorera kalkonen med färska örter och citronhalvor vid servering.