Smula sönder kexen och blanda med smält smör (för hand eller i matberedare). Bred ut och platta till smulorna i en pajform med löstagbar
botten.
Grädda botten i 5-10 minuter i 200° ugnsvärme med en bit folie under bakformen (den kan läcka). Ställ åt sidan.
Mosa omsorgsfullt philadelphiaosten med en gaffel eller kör den i food processor. Blanda ner äggen och sockret och mixa allt till en röra. Fördela över kexbottnen.
Grädda i 180° ugnsvärme i ca 35 minuter. Låt kakan kallna.
Blanda till översta lagret en röra av crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Bred ut på den helt kalla kakan. Grädda i 180° ugnsvärme i 6–7 minuter, så att ytan stelnar något lite. Låt kakan kallna.
Blanda till citronsåsen i en liten rostfri kastrull citronsaft, vatten, äggula, majsenamjöl och socker.
Sjud upp allt försiktigt, låt det inte koka i vanlig mening, och rör i såsen medan den tjocknar lite. Avsluta eventuellt med att vispa ner 1 msk kallt smör och låt såsen kallna helt.
Servera kakan (på portionstallrikar) i bitar, skeda lite av såsen runt om och garnera fint med frukt och bär och kanske några blad citronmeliss.