Farfars portvinsglögg

Farfars portvinsglögg
Foto: Nisse Peterson
Anna och Fanny Bergenström
Anna och Fanny Bergenström

Farfars portvinsglögg

Av: Anna och Fanny Bergenström

Från: Vinterns goda ting

8 ingredienser

En mustig glögg som är vår favorit.

Ingredienser

  • 75 cl rött vin
  • 37 cl rött portvin [37 cl]
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 8 hela nejlikor
  • 1,5 dl farinsocker
  • russin
  • sötmandel

Gör så här

  1. Blanda allt utom russin och mandel i en rostfri kastrull. Låt stå i minst 3-4 timmar eller över en natt. Då hinner kryddornas smak blomma ut ordentligt.
  2. Hetta upp glöggen till kokpunkten, men låt den inte koka i egentlig mening.
  3. Sila glöggen och servera den varm med russin och skållad mandel.