Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).
Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.
Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.
Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.
Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.
Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.
Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.