Ansjovis- och ostflarn

Ansjovis- och ostflarn
Foto: Christopher Thaung/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ansjovis- och ostflarn

7 ingredienser

25 m

Enkla smördegsflarn som Ernst toppar med ansjovis, oliver och rökt paprikamajonnäs. Perfekt snacks innan julmaten!

Ingredienser

  • 250 g smördeg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl Västerbottensost, riven
  • ca 300 g svarta oliver utan kärnor (gärna kalamon)
  • 0,5 kruka oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och vik upp kanterna likt en pizza
  3. Blanda majonnäs med paprikapulvret och bred ut paprikamajonnäs som en pizzasås.
  4. Häll av och fördela anjovisen över pizzan. Riv och strö ut västerbottensost.
  5. Grädda i ca 15 min.
  6. Hacka kalamataoliver och garnera pizzan med oliver och färsk oregano.