Väg alla ingredienserna till degen och blanda till en jämn massa. Låt vila i kyl 1/2-1 timme. Värm ugnen till 165°. Kavla ut degen tunt på ett mjölat bord och lägg den i en pajform. Förbaka flarndegen i 15 minuter. Var noga med att kanterna håller sig hela. Sänk ugnstemperaturen till 140°.
Fyllning: Filéa apelsinerna och ta tillvara saften. Det gör du så här: Skär bort ca 2 cm i ändan på apelsinen. Skala apelsinen med vass kniv och så att det vita på apelsinen följer med. Skär apelsinen till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål så att saften tas till vara.
Blanda samman ägg, äggula, apelsinsaft, apelsinskal, citronsaft, crème fraiche, grädde och socker i en kastrull. Värm försiktigt på spisen under omrörning till ca 45-50°. Häll upp smeten i pajformen och baka i ugnen i 20 minuter. Låt tarten svalna.
Lägg apelsinfiléerna ovanpå tarten. Skär jordgubbarna och lägg på dem. Strö över rårörsocker och bränn av med brännare. Låt svalna och sikta över florsocker före servering. Servera med vaniljvisp.