Apelsincheesecake med lussebullar på 3 sätt

Apelsincheesecake med lussebullar på 3 sätt

21 ingredienser

30 min + 4 h frystid

Krämig god apelsincheesecake till adventsfirande och juldessert. Här visar vi tre olika varianter - från klassisk cheesecake till cheesecake i glas och cheesecakesnittar. Perfekt när du vill ge torra lussebullar nytt liv!

Räddad med Philadelphia!
Philadelphia orginal vit

Räddad med Philadelphia!

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

Koncept 1 - Hel cheesecake

  • 300 g lussebullar
  • 50 g smör
  • 600 g Philadelphia Original
  • 2 apelsiner
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Koncept 2 – Cheesecake i glas (4 port)

  • 2-3 lussebullar
  • 25 g smör
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Koncept 3 – Fyllda lussebullar (4 st)

  • 4 lussebullar
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 apelsin, skalet
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • sockerlag, till pensling
  • 0,5 dl pistagenötter, hackade

Gör så här

Hel cheesecake

  1. Klä en springform med bakplåtspapper.
  2. Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på formen och tryck ut ordentligt.
  3. Riv skalet från båda apelsinerna och pressa saften från 0,5 apelsin. Skär resten av apelsinerna till filéer och spara till garnering.
  4. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i formen och låt stelna i frysen, gärna 4 h.
  5. Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.

Cheesecake i glas

  1. Mixa lussebullarna till ett fint smul i matberedare eller med en stavmixer. Smält smöret och blanda ihop med smulet till en formbar massa. Fördela i botten på 4 glas.
  2. Riv skalet från apelsinen och pressa saften från 0,25 apelsin. Skär resten av apelsinen till filéer och spara till garnering.
  3. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal och apelsinsaft till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.
  4. Garnera med apelsinfiléerna och hackade pistagenötter.

Fyllda lussebullar

  1. Skär lussebullarna på längden så det blir en botten och ett lock.
  2. Vispa samman vispgrädde, Philadelphia, rivet apelsinskal till en jämn och fluffig smet. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop med hjälp av en slickepott till en jämn smet. Fördela den cheesecakesmeten i glasen och låt stelna i kylskåp.
  3. Bred ut cheesecakekrämen på lussebullarna och lägg på locket. Pensla med lite sockerlag och strö över hackade pistagenötter.
TIPS!
Räddad med Philadelphia!
Cheesecakeäppelpaj med krispig nötbotten

Räddad med Philadelphia!

Här har vi samlat smarta recept med Philadelphia och klassiska råvaror som på något vis alltid lyckas bli över.

Läs mer